Migraine : Nieuwsbrief augustus 2015 Open Instituut voor Ayurveda

Ayurvedamarma.be

Open

Instituut

voor Ayurveda

uw open leeromgeving omtrent Ayurveda

---


 

Nieuwsbrief nr. 8, augustus 2015

Dossier van de maand : Migraine

Wat in de klassieke geneeskunde omschreven wordt als migraine is een sterk verspreide maar ook complexe aandoening die vanuit ayurvedische inzichten zeer goed te behandelen valt. Toch zijn de ayurvedische inzichten omtrent deze vorm van hoofdpijn ook niet éénvoudig en vragen van de patiënt een langdurige en gemotiveerde aanpak op vlak van voornamelijk voeding- en gedragswijzigingen.  Lees meer... 
 

Thema van de maand : Nasyam

De neus is de poort naar de hersenen en het is ook de poort naar het bewustzijn. De nasale toediening van medicinale kruiden wordt  Nasya(m) genoemd. De vrije doorgang van de neus laat toe dat Prana, de vitale levenskracht die het lichaam via de ademhaling binnen komt, kan passeren. Prana onderhoudt in de hersenen sensorische en motorische functies. Prana stuurt ook mentale activiteiten zoals het geheugen, de concentratie en intellectuele activiteiten.
Lees meer...
 

Kruid van de maand : Rasnadi

Rasnadi is een traditionele formule binnen de ayurveda, die zijn oorsprong vindt in de provincie Kerala, waar ze intens gebruikt wordt als een dagelijkse routine. De formule als poeder is uitsluitend voor extern gebruik. De naam rasnadi verwijst naar rasna. Rasna is het hoofdingrediënt van Rasnadi met name Vandaz roxburghii. Ofschoon de 23 andere kruiden in dezelfde verhouding aanwezig zijn wordt rasna als hoofdbestanddeel beschouwd.
Lees meer...

 
ayurvedamarma.nl


 


--
www.ayurvedamarma.be | contact | Facebook 
--