Alcoholisme : Nieuwsbrief Open Instituut voor Ayurveda, februari 2016

Ayurvedamarma.be

Open

Instituut

voor Ayurveda

uw open leeromgeving omtrent Ayurveda

---


 

Facebook LinkedIn Twitter Google+ Printen 
Nieuwsbrief  nr.2, feb.'16

Dossier van de maand : Alcoholisme

"Degenen die onverstandig en onwetend zijn, zij die uit balans zijn en toch overwegen  alcohol als een schepper van geluk te gebruiken; Zij verliezen geluk en zuiverheid van geest. Het verkeerde gebruik van alcohol zal illusie, angst, verdriet, woede, dood en ziekte veroorzaken. Als het geheugen van onze ware grenzeloze natuur wordt aangetast, zal ellende  volgen. De wijze, die  kennis heeft van deze ongunstige invloeden , zal alcohol vermijden."
(Charaka Samhita, 200 VC)
 
Hoe alcoholverslaving ontstaat ?
Hoe met madatyaya omgaan ?
Welke vormen van alcoholisme ziet ayurveda?
Kruiden bij alcoholverslaving ?
Yoga en meditatie als behandeling van alcoholverslaving?
Kan alcohol ook gunstig zijn voor de mens?
Alcoholisme, de langzame dood?
Pancha karma en alcoholisme?

Lees meer ...

 

Thema van de maand : Saddvritta


De letterlijke betekenis van saddvritta is goed regime (Sadd betekent goed en vritta betekent regime). Het is de gedragscode die helpt bij het onderhouden van een perfecte balans tussen geest,  lichaam en de maatschappij of omgeving. Het zijn all-round inzichten die zorgen voor de balans tussen hele systeem waarin een mens leeft en functioneert als sociaal wezen.
             
Saddvritta laat niet enkel een ​​perfecte balans in lichaam en geest toe, maar zorgt ook voor de mogelijkheid tot eeuwige groei van een individu. Een gezonde geest is even belangrijk als een gezond lichaam. 

Lees meer ...

 

Kruid van de maand : Asthanga lavana

Een veelvuldige gebruikte klassieke kruidenformule, bekend als Asthanga lavana, meestal in poedervorm (Churna), gebruikt bij madatyaya (alcoholisme).
 
Asthanga betekent “acht” en lavana betekent “zout”. Deze formule bestaat uit acht ingrediënten waaronder “black salt”, één van de krachtigste medicinale zoutsoorten.

Lees meer ...

Facebook


--
www.evata-ayurveda.be | contact | Facebook 
--